0 2 min 2 yrs

Een rieten mat kan je op verschillende manieren gebruiken. Zo kan je een rieten mat gebruiken als rieten balkonscherm, maar ook als rieten schutting. Een rieten schutting koop je natuurlijk op https://rietmattenspecialist.nl/rieten-schutting/.

Er zijn drie soorten rietmatten.

Gepelde rietmatten. Gepelde rietmatten zijn matten waarbij de buitenste laag van het riet is verwijderd. Hierdoor krijgt het riet een gele en tropische uitstraling.

Ongepelde rietmatten. Ongepelde rietmatten zijn het tegenovergestelde van gepelde rietmatten. Ze zijn onbewerkt en hierdoor erg geschikt voor buiten.

Dikke rietmatten. Dikke rietmatten zijn ook onbewerkt, maar hebben dikkere stengels dan de andere twee varianten. De dikke rietmatten hebben dikkere stengels waardoor er meer privacy wordt gegenereerd.

De dikke en ongepelde matten zijn geschikt om te gebruiken als rieten schutting. Deze onbewerkte varianten zijn erg geschikt voor buiten gebruik. Ze kunnen makkelijk bevestigt worden aan een bestaande schutting.

Als je een rieten mat an sich wilt gebruiken dan zijn dikke rietmatten de juiste keuze om als rieten schutting te gebruiken. Door dikke rietmatten te gebruiken als schutting, kies je voor stevigheid. Wanneer dikke rietmatten verwikkeld raken met planten worden ze nog steviger en worden eventuele gaten opgevuld door de planten. Op deze manier wordt er nog meer privacy gegenereerd.