0 2 min 2 yrs

Thuis of in de sportschool kun jij gemakkelijk een ab wheel gebruiken. Een ab wheel is namelijk een compact apparaat. Je kunt met een ab wheel zowel jouw buikspieren als de rug, schouders en armen trainen. Handig voor een gehele sport sessie in de sportschool of voor een korte intensieve training thuis.

Oefeningen met een buikspierwiel

Er zijn verschillende oefeningen die uitgevoerd kunnen worden waarbij er gewerkt wordt aan een sterke core en een strakke buik. Het is belangrijk om de oefeningen rustig op te bouwen, al helemaal wanneer je een gevoelige rug hebt.

Child’s pose

Wanneer je je op je knieën bevindt, met beide handen op het wiel met een rechte rug en je billen op je hakken. Rol dan het buikspierwiel zo ver mogelijk naar voren en herhaal dit tot 10 keer. Hiermee train je voornamelijk de onderrug.

Ab wheel plank

Planking kent iedere sporter wel, maar deze variant is met het wiel. Het wiel plaats je onder je schouders en houdt dit voor 30 seconde vol. Hiermee train je zowel je core als je bovenrug, schouders en armen.

Hands to feet

Dit is ook een plank variant. Maar dus is het de bedoeling om het ab wheel naar je voeten toe te brengen en dit even kort vast te houden. Hiermee train je e core, onderrug, schouders, bovenrug en armen. Ideaal om in de sportschool te laten zien hoe goed je kan planken!