0 2 min 3 yrs

De Bussink GT R Speedlegend is perfect speelgoed.

Nederlandse automerken zijn er niet heel erg veel. Maar als er auto’s gebouwd worden in Nederland, zijn het meteen gave en pure sportwagens. Uiteraard is er Donkervoort en werden er ooit Spykers gebouwd. En laten we Rizovari niet vergeten!

De Bussink GT R Speedlegend is de laatste toevoeging in dat illustere rijtje. Bussink is het geesteskind van Ronald A. Bussink. Hij is productontwerper en met de centjes die hij daarmee verdiende, kon hij geregeld ‘iets leuks’ doen met auto’s. In dit geval gaat het om een sportwagen die ‘het Formule 1-gevoel op de weg’ moet brengen’. Die quote hebben we vaker gehoord, maar het type auto is in dit geval echter vrij uniek.

AMG GT R Roadster
De Bussink GT R Speedlegend is natuurlijk een Mercedes AMG GT R Roadster (R190). Dat is van zichzelf al een bijzondere auto, waarvan er slechts 750 stuks gebouwd zijn. De voorruit is eraf gehaald en zien we een soort HALO-achtige koolstofvezel spijl door het midden lopen. De auto moet een soort combinatie zijn tussen de genoemde R190, de SLR en een Formule 1-auto.